Tilaa uutiskirje
Lähetämme uutisia sähköpostitse 1-2 kertaa/kk matkailualan uutuuksista, tarjouksista ja uutisista.
Jätä soittopyyntö
Etkö löydä sopivaa matkaa sivuiltamme?
Haluatko jutella matkaideasta?

Jätä soittopyyntö, niin soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian (ark. klo 8-17).
Facebook Sähköpostilista Soittopyyntö
Hurtigruten / Risteily
Hurtigrutenin risteilyjä Norjan Atlantin rannikkoa pitkin kutsutaan usein maailman upeimmaksi risteilyreitiksi. Rosoisen rannikon vuonot ja jylhät vuoret, pohjoisen karut saaret mutta toisaalla vehreät maisemat sekä matkan varren lukuisat pienet kalastajakaupungit tarjoavat eittämättä ainutlaatuisen risteilyelämyksen.
Nykyään Hurtigruten tarjoaa paitsi perinteisiä Norjan rannikon reittimatkoja, myös erikoisristeilyjä mm. arktisille alueille sekä Islantiin ja Grönlantiin.

Jos haluat nähdä ainutlaatuisia maisemia, kalastajakyliä ja merellisiä pienkaupunkeja, nauttia hyvästä ruoasta ja norjalaisesta vieraanvaraisuudesta, Hurtigruten on valintasi.

Hurtigruten
Hurtigruten aloitti toimintansa jo 1800-luvun loppupuolella posti- ja rahtilaivana, joka yhdisti Norjan rannikon etäiset kylät ja kaupungit toisiinsa. Maitse liikkuminen näiden kohteiden välillä oli kovin hidasta johtuen Norjan rannikon rosoisesta rantaviivasta. Ratkaisu oli Hurtigruten eli "nopea reitti" meritse, jolla pääsi ohittamaan hankalan vuoriston.

Hurtigruten ajaa edelleen pitkin Norjan rannikkoa Bergenistä Kirkenesiin (Kirkonniemeen) pysähtyen monessa satamassa matkan varrella. Reitti kehutaan, ihan aiheellisesti, maailman upeimmaksi risteilyreitiksi ja se on houkutellut myös turistit risteilemään Norjan rannikkoa pitkin.

Risteilymatkansa voi aloittaa mistä satamasta tahansa, ja myös reitin pituus on täysin vapaasti valittavissa. Pisin reitti kestää 12 päivää, jolla risteillään koko matka Bergenistä Kirkenesiin ja takaisin. Tällä meno-paluureitillä pysähdytään osin samoissa satamissa meno- ja paluumatkalla, mutta koska niihin saavutaan eri vuorokauden aikoina, näet eri kohteita mennessäsi pohjoiseen ja etelään.

Norjan reittien lisäksi Hurtigruten on laajentanut tarjontaansa myös mm. arktisille alueille sekä Islantiin ja Grönlantiin. Reittivalikoima laajenee jatkuvasti, ja Hurtigrutenin koko risteilyvalikoima on varattavissa Mr Travelista.

Hurtigrutenin laivat ovat pienempiä kuin useimmat risteilyalukset ja kaikilla laivoilla on pieni rahtikansi. Laivat ovat tunnelmallisia ja niiltä kaikilta löytyy viihtyisät hytit, ravintolat sekä kahvilatilat. Suuriin risteilylaivoihin verrattuna ohjelmaa laivalla ei juurikaan ole, koska Hurtigrutenilla keskitytään maisemien ihailuun. Lisäksi tarjolla on suuri valikoima retkiä maissa.

Ateriat ovat tasokkaita ja yleensä risteily varataan täysihoidolla, jolloin päivän ruokailu hoituu maissa retkillä. Laivan keittiö täydentää varastojaan matkan varren satamissa, joten laivalla tarjottava on ruoka raikasta ja ehdottoman tuoretta, etenkin kalojen ja muiden merenelävien osalta, jotka tulevat päivän saaliista. Hurtigrutenin risteilyillä voit siis luottaa, että ruoka on tuoretta ja hyvää.

Hyttivalikoima kattaa lähinnä sisähyttejä ja ulkohyttejä. Parvekkeellisia hyttejä ja sviittejä on hyvin rajoitetusti laivojen rakenteen takia. Niitäkin toki löytyy joillakin laivoilla muutama kappale.

Hurtigruten on oiva vaihtoehto kun haluat kokea täysin ainutlaatuisen reitin, joka tarjoaa mielenkiintoisia kohteita maissa, jylhiä maisempia ja upeita revontulia ihailtavaksi laivan kannella.

Lisää Hurtigrutenista
Risteilypaketit Hurtigrutenilla
Mr Travelin risteilypaketit Hurtigrutenilla sisältävät mm. meno-paluu -lennot satamakohteeseen, yleensä yhden päivän majoituksen ennen risteilyä satamakohteessa valitsemassasi hotellissa aterioineen, risteilyn valitsemassasi hytissä, täysihoidon Puolihoito sisältää kaksi päivittäistä ateriaa, yleensä aamiaisen ja illallisen.
sekä kaikki muut laivan tarjoamat palvelut, kohteesta riippuen meno-paluu -kuljetukset lentokentän ja hotellin välillä sekä hotellin ja sataman välillä.
Risteilypaketin lisäksi tarjoamme myös mahdollisuuden ostaa pelkän risteilyn. Hinta on silloin sama kun varustamon verkkosivuilla, mutta saat lisäksi Mr Travelin tarjoamat palvelut kuten maksuaikaa ja ostoturvan.
Paketit räätälöidään tapauskohtaisesti, joten voit valita niin paljon palveluja kun haluat tai muuttaa peruspakettimme tarpeen mukaan.
Hinta
Viikon risteilypaketin hinta vaihtelee välillä 1400-2000 euroa / hlö riippuen valitsemastasi risteilyreitistä, hytistä ja matkustusajankohdasta.
Hinnat vaihtelevat paljon ja riippuvat täysin lähdöstä.
Erinäisten tarjouskampanjoiden aikana hinta saattaa olla merkittävästikin normaalia edullisempi. Lapsille on iästä riippuvat alennukset. Sovellamme aina kaikki voimassa olevat tarjoukset ja alennukset matkapakettiisi.
Kesto ja matkustusaika
Hurtigruten ajaa koko Norjan rannikkoa ylös ja alas. Koko reitti yhteen suuntaan kestää yleensä 8 päivää ja edestakainen matka 12 päivää. Voit hypätä kyytiin ja pois lähes mistä satamasta tahansa joten mikä tahansa risteily 4-12 päivän välillä on erinomainen valinta.
Riippuen lentoaikataulusta risteilyyn lisätään yleensä päivä maissa ennen risteilyä. Norjan risteilyjen lisäksi Hurtigruten tarjoaa erilaisia arktisia reittejä, joiden kesto on kiinteä.
Paras matkustusaika Norjan reitillä on kesällä, jolloin ilma on verrattain lämmin. Talvella taas revontulet voivat olla hyvä syy risteilylle.
Lisät
Hyttivalikoima Hurtigrutenilla on pieni, mutta sisähytin sijaan kannatta silti harkita ulkohyttiä, joka tarjoaa hieman enemmän näkymiä.
Matkaidea
Norjan reitillä muutama päivä Oslossa on hyvä tapa pidentää lomaa. Myös muiden lähtösatamien pidennettyä kaupunkilomaa kannattaa harkita.
Ehdot
Kysy
Jätä yhteydenottopyyntö matkasta
Matkamme suunnitellaan kullekin asiakkaalle henkilökohtaisesti. Kun olet lähettänyt yhteydenottopyynnön, palaamme Sinulle 1-2 arkipäivän sisällä koskien matkasi yksityiskohtia, jonka perusteella teeme Sinulle matkatarjouksen.
Yhteydenottopyyntö ei sido ostamaan matkaa.