Tilaa uutiskirje
Lähetämme uutisia sähköpostitse 1-2 kertaa/kk matkailualan uutuuksista, tarjouksista ja uutisista.
Jätä soittopyyntö
Etkö löydä sopivaa matkaa sivuiltamme?
Haluatko jutella matkaideasta?

Jätä soittopyyntö, niin soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian (ark. klo 8-17).
Facebook Sähköpostilista Soittopyyntö
Jokiveneristeily / Risteily
Nyt voit olla oman elämäsi kapteeni Euroopan joilla ja kanavilla. Mr Travelin jokiveneristeilyt ovat nimittäin oiva tapa matkustaa omatoimisesti halki Euroopan, missä ajelet omalla veneelläsi hissukseen maisemista nauttien ja pysähtyen pieniin kyliin ja kaupunkeihin matkan varrella.

Ja ei, jokiveneellä ajaminen ei todellakaan ole vaikeaa. Amatöörikin sen hallitsee. Mitään ajokortteja tai veneilykokemusta edes tarvita. Ja joilla kun liikutaan, et voi edes eksyä.

Kokeile siis nyt sinäkin jotain ainutlaatuista ja ihastu. Takaamme nimittäin ettet pety tähän lomailumuotoon, joka sopii erinomaisesti niin pariskunnille, perheille kun pienseurueillekin.

Jokiveneristeily
Euroopassa on runsaasti jokia ja kanavia, joille kuka tahansa voi lähteä omatoimisesti risteilemään. Etenkin Ranska on tunnettu lukuisista reittivaihtoehdoistaan, mutta mielenkiintoisia vesiteitä löytyy myös mm. Italiasta, Saksasta, Benelux-maista sekä Brittein saarilta.

Omatoiminen jokiristeily on kuin asuntoautolla matkailu, mutta asfalttiteiden sijaan liikutaan vesireittejä pitkin. Suurin ero maanteihin on varmasti vauhti. Yksi jokiristeilyn perusajatuksia on, että edetään hiljalleen jokea pitkin kylästä ja kaupungista toiseen veneessä yöpyen. Matkan varrella voi pysähtyä missä ja koska haluaa, vierailla joenrantakylissä, käydä ostoksilla tai nauttia tuopillisen paikallisessa pubissa. Jokiristeily on matkailua rennoimmillaan ja se vie usein hyvin lähelle kohdemaan paikallista elämää. Takuulla ikimuistoinen elämys!

Jokiristeily tehdään tähän tarkoitukseen suunnitelluilla asuntoveneillä, joita löytyy monen kokoisia aina 1-2 makuuhuoneen pienistä veneistä isoihin 4-5 makuuhuoneen ja yli 10 hengen asuntolaivoihin asti. Veneissä on aina kaikki tarvittava varutus, kuten keittiö astioineen, WC, suihku, oleskelutiloja ja ulkoterassi. Lisäksi matkaan voi vuokrata käteviä lisävarusteita, kuten polkupyöriä, ulkogrillin tai WiFi-reitittimen yhteydenpitoa varten.

Veneet ovat helppoja ohjata myös vasta-alkajille eikä niiden ajamiseen tarvita mitään lupia tai koulutusta. Uusimmissa veneissä on joystick-ohjaus ja keulapotkurit, joilla venettä voi ajaa myös sivusuunnassa tai jopa pyörittää ympäri paikallaan. Ajaminen on siten jopa helpompaa kuin autolla.
Vauhti on aina rauhallinen, vain muutamia kilometrejä tunnissa, tilaa on runsaasti ja joella on käytännössä aina tyyntä. Enemmän tarkkuutta vaaditaan lähinnä satamissa ja suluissa. Navigointikaan ei ole ongelma, joella kun ei voi eksyä.

Vene koeajetaan lähtösataman altaassa, jolloin voi ottaa tuntumaa ohjaamiseen ja vuokraamon opas käy läpi kaikki veneen tilat ja toiminnot. Saat myös mukaan kattavan opaskirjan ja kartan, mihin on merkitty kaikki olennainen tieto. Mr Travelilta saat lisäksi suomenkielisen oppaan, missä annetaan hyvä vinkkejä matkan varrelle. Veneilykokemus ei siten ole mitenkään välttämätöntä ja moni asiakas ottaakin ensimmäisen kosketuksen veneilyyn juuri jokiristeilyllä.

Mr Travelin tarjonnassa on kaksi eri venetyyppiä, modernimmat Le Boatin veneet tai nostalgisemmat Pénichettes-veneet. Varustus on molemmissa samankaltainen. Pénichettes-veneet ovat hieman korkeampia ja kapeampia rakenteeltaan kun Le Boatin leveimmissä veneissä taas on avarammat sisätilat. Käytännön erot ovat kuitenkin pienet ja venevalinta on lähinnä makuasia.


Risteilypaketit jokiveneillä
Mr Travelin jokiveneristeilypaketit sisältävät mm. meno-paluu -lennot satamakohteeseen, vähintään yhden päivän majoituksen ennen risteilyä satamakohteessa valitsemassasi hotellissa aterioineen, omatoiminen risteily valitsemallasi venetyypillä.
Risteilypaketin lisäksi tarjoamme myös mahdollisuuden ostaa pelkän risteilyn. Hinta on silloin sama kun varustamon verkkosivuilla, mutta saat lisäksi Mr Travelin tarjoamat palvelut kuten maksuaikaa ja ostoturvan.
Paketit räätälöidään tapauskohtaisesti, joten voit valita niin paljon palveluja kun haluat tai muuttaa peruspakettimme tarpeen mukaan.
Hinta
Viikon risteilypaketin hinta vaihtelee välillä 1000-2000 euroa / hlö riippuen valitsemastasi venetyypistä matkustusajankohdasta.
Hinnat ovat kalleimmillaan kesällä jolloin kysyntä on suurimmillaan.
Erinäisten tarjouskampanjoiden aikana hinta saattaa olla merkittävästikin normaalia edullisempi. Lapsille on iästä riippuvat alennukset. Sovellamme aina kaikki voimassa olevat tarjoukset ja alennukset matkapakettiisi.
Kesto ja matkustusaika
Suosittelemme viikon kestävää risteilyä. Tällöin ehdit tutustua kohteisiin matkan varrella eikä tule kiire kiire ehtiä päätesatamaan ennen veneen jättöä. Yleensä risteilyyn lisätään päivä maissa ennen risteilyä, jotta venevuokra alkaisi vasta seuraavasta kokonaisesta päivästä.
Paras matkustusaika on kesän aikaan, jolloin maisemat ovat vehreimmillään ja ilma lämpimillään. Euroopan ilmasto on kuitenkin kohtalaisen lämmin vielä syksylläkin, joten veneretken voi tehdä hyvin vielä vaikkapa elokuussa.
Lisät
Veneitä on useita malleja ja kokoja. Hieman suurempi vene ei ole sen vaikeampi ohjaa, mutta tarjoaa mukavasti lisää tilaa etenkin jos matkustaa lasten kanssa tai kaveriporukassa.
Matkaidea
Yhdistä risteilysi lomaan päätesatamassa tai vuokraa päätesatamassa auto ja jatka kiertoajelua maaseudulla. Samalla autolla pääset paluupäivänä mukavasti myös suoraan lentokentälle.
Ehdot
Kysy
Jätä yhteydenottopyyntö matkasta
Matkamme suunnitellaan kullekin asiakkaalle henkilökohtaisesti. Kun olet lähettänyt yhteydenottopyynnön, palaamme Sinulle 1-2 arkipäivän sisällä koskien matkasi yksityiskohtia, jonka perusteella teeme Sinulle matkatarjouksen.
Yhteydenottopyyntö ei sido ostamaan matkaa.