Tilaa uutiskirje
Lähetämme uutisia sähköpostitse 1-2 kertaa/kk matkailualan uutuuksista, tarjouksista ja uutisista.
Jätä soittopyyntö
Etkö löydä sopivaa matkaa sivuiltamme?
Haluatko jutella matkaideasta?

Jätä soittopyyntö, niin soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian (ark. klo 8-17).
Facebook Sähköpostilista Soittopyyntö
Uutiskirje 1 / 2017
Uusi matkailuvuosi on alkanut ja myös Matkamessut ovat jälleen ovella.

Tässä uutiskirjeessä annamme runsaasti matkavinkkejä alkaneelle vuodelle. Nyt on nimittäin aika hoitaa passit, rokotukset ja loma-aikataulut kuntoon seuraavaa matkaa varteen.
Galápagossaaret - Ainutlaatuinen elämys

Ecuadorille kuuluvat Galápagossaaret tulivat tunnetuiksi viimeistään Charles Darwinin evoluutioteorian kautta. Saarilla Darwin sai suurimmat oivallukset luonnon kehityksestä ja loi sittemmin pohjan lajien syntyteorialleen.

Galápagossaarille mennään saaret upean ja ainutlaatuisen luonnon takia. Karunpuoleiset maisemat ovat itsessään nähtävyys, mutta saarten tärkeimmät nähtävyydet ovat niiden endeemiset kasvit ja eläinlajit, joita elää ainoastaan Galápagossaarilla.

Paras tapa nähdä Galápagossaaret on kiertää ne risteillen pienillä risteilyaluksilla, jolloin yövytään laivalla ja joilta käsin tehdään päiväretkiä maihin tutustumaan saarten luontoon ja eläimistöön. Galápagossaaret voi helposti yhdistää myös esimerkiksi Pohjois-Amerikan tai Perun kanssa. Ecuadorista pääsee nimittäin kätevästi vaikka Kalifornian aurinkoon tai Peruun ihailemaan Machu Picchun upeita inkaraunioita.

Tiesitkö, että yllä olevalla toisella (2) National Geographicin videolla ensimmäisen minuutin kohdalla kuvaan ilmestyvä pieneltä näyttävä söpö kala onkin valtava jättiläinen? Kyseessä on Möhkäkala, joka on aikuista ihmistä suurempi ja voi painaa jopa yli tonnin. Voit ehkä nähdä sen, jos osallistut sukellusretkelle Galápagossaarilla.
Matkamessut 2017 tulossa

Suomen matkailualan päätapahtuma Matkamessut ovat jälleen edessä 20.-22.1.2017 Helsingin Messukeskuksessa.

Mr Travelilla ei ole omaa osastoa messuilla, mutta henkilökuntamme on paikalla juttelemassa matkoista lauantaina ja sunnuntaina. Löydät meidät molempina päivinä Karibian osastolta (7e152) klo 11-15 tai Seychellien osastolta (7k150) klo 13-15. Tulethan moikkaamaan!

Matkamessutarjouksia on nyt liikkeellä runsaasti. Etenkin lentoyhtiöillä ja risteilyvarustamoilla on hurjia kampanjoita meneillään. Kaikki tarjoukset voit luonnollisesti varata myös Mr Travelin kautta.
Varaa matkavakuutus Mr Travelin sivulta

Nyt voit ostaa matkavakuutuksen helposti Mr Travelin verkkosivuilta. Sivujemme oikeassa reunassa on kuvalinkki, joka vie sinut Eurooppalaisen matkavakuutussivuille ostamaan vakuutuksen.

Eurooppalainen on Pohjola-vakuutusyhtiön tarjoama matkavakuutus ja on Mr Travelin yli 20-vuotisen historian aikana todettu olevan paras matkavakuutus asiakkaillemme.
Eurooppalaisella on nopea ja joustava korvauskäytäntö. Lisäksi Eurooppalainen noudattaa myös Suomen matkailualan kanssa sovittuja korvausperiaatteita, jotka ylittävät sen minimin, mitä lain perusteella voisi tulkita.

Muista! Parempi olla vakuutus jota ei tarvitse, kun tarvita vakuutusta jota ei ole.
Messutarjous Aasiaan ja Afrikkaan

Nyt saat lentosi huippuedullisesti bisnesluokassa lähes turistiluokan hinnalla kun varaat lomasi Qatar Airwaysin lennoilla Mr Travelilta.

Matkustaa voit 16.1.-15.12.17 välisenä aikana (sis. rajoituksia) ja varaus tulee tehdä viimeistään 16.1.17. Kaiken lisäksi mitä suurempi seurue teitä lähtee, sitä suuremman alennuksen saatte! Lähde siis perheesi kanssa tai pyydä ystäväsi mukaan ja varaa lennot saman tien kun paikkoja vielä on.Tarjouskampanja koskee myös lentoja turistiluokassa!

Kohteita ovat mm. Adelaide, Auckland, Bali, Bangkok, Colombo, Dar Es Salaam, Delhi, Dubai, Goa, Hanoi, Hongkong, Johannesburg, Kapkaupunki, Kuala Lumpur, Malediivit, Manila, Melbourne, Nairobi, Perth, Phuket , Seychellit, Singapore, Sydney sekä Windhoek.

Ota yhteyttä toimistoomme ja kysy tarkka hinta omille matkustuspäivillesi.
Päivitä passit ja rokotukset

Muistathan aina tarkastaa viimeisimmät passi-, viisumi- ja rokotetiedot ennen matkaa. Matkustajan omalla vastuulla on selvittää, millaisella passilla, viisumilla ja rokotuksilla voi matkustaa maailmalla. Ilman asianmukaisia matkadokumentteja jäät väistämättä matkan varrelle eikä kukaan korvaa menetettyä matkaa tai aiheutuvia lisäkustannuksia.

Useat maat sekä mm. risteilyvarustamot edellyttävät, että passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Tällä halutaan varmistaa, että turistin passi ei ehdi vanhentua ennen kun hän lähtee maasta vaikka matka pitenisikin jostain syystä reilusti. Vuoden alusta Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisi myöntää vain väliaikaisia passeja, joilla ei voi matkustaa läheskään kaikkiin maihin. Hanki uusi passi tarvittaessa hyvissä ajoin!

Viisumitiedot voi tarkistaa kunkin maan konsulaatista ja usein tiedot löytyvät heidän verkkosivuilta. Kannattaa huomioida, että usein viisumin hakeminen voi kestää useita päiviä, jopa parikin viikkoa.
Vaikka suomalainen avaa ovet reilusti yli sataan maahan maailmalla, älä kuitenkaan oleta, että voit suomalaisella passilla matkustaa viisumitta minne tahansa vaan tarkista tilanne ennen matkaa.

Rokotteet ja muut ennaltaehkäisevät rohdot kannatta hankkia ajoissa. Maailmalla esiintyy paljon ikäviä tauteja, joista ei välttämättä pääse eroon koskaan ne kerran saatuaan. Sen vuoksi kannattaa keskustella oman lääkärin kanssa suosituksista ja myös tehostaa vanhoja rokotuksia tarpeen mukaan. Voit myös vilkaista esim. www.rokote.fi (kaupallinen sivu) mitä rokotuksia saatat tarvita.

Huomaa, että jotkin maat edellyttävät todistusta rokotuksista ja ilman sitä matkasi voi pysähtyä jo rajalle.
Varaa suurpyhien lomat jo nyt

Joulu ja uusivuosi menivät jo, mutta niitä ei kannata silti unohtaa vielä ihan kokonaan. Etenkin vuodenvaihde on yksi suurimmista matkailusesongeista ja kohteet saattaa täyttyä jopa kuukausia etukäteen. Jos siis haluat varmistaa että pääset tulevina juhlapyhinä reissuun, kannattaa jättää kysely sisään Mr Traveliin jo tänään.

Seuraava suurempi pyhä on pääsiäinen (14.4.-17.4.), joka sekin on varsin kiireinen kausi. Onhan lähes koko Euroopalla vapaapäivät pääsiäisenä ja miljoonat ihmiset mielivät matkalle samaan aikaan.

Pääsiäinen varataankin sen takia hyvin nopeasti loppuun, joten jos pääsiäismatkaa ei ole vielä varattuna, toimi heti ja ota yhteyttä meihin.
Kuuba avaa ovet risteilymatkustajille

Kymmenien vuosien ajan Karibian risteilyt kiersivät Kuuban, sillä useimmat risteilyvarustamot ovat amerikkalaisia eikä niillä siten olleet lupa risteillä Kuubaan.

Ajat ovat kuitenkin muuttuneet ja tulevana keväänä Kuubaan pääsee myös risteillen muun muassa Norwegian Cruise Linen, Oceania Cruisesin, Regent Seven Seas Cruisesin sekä Royal Caribbeanin kyydissä. Useimmilla lähdöillä laivat yöpyvät Havannan satamassa, joten aikaa hullaantua Kuubaan jää kaksi kokonaista päivää.

Oceania Cruisesin Ms Marinan 31.3.2017 alkavalla risteilyllä yövytään Havannassa ja käydään lisäksi myös Meksikossa, Belizessä, Hondurasissa sekä Bahamalla. 13 yön matkapaketin hinta on alkaen 3850,- / hlö ja hintaan sisältyy

- Lennot Helsingistä Miamiin ja takaisin
- Miamissa kuljetus lentoasemalta hotelliin ja hotellista satamaan
- 3 yön majoituksen Miami Beachilla 4* -hotellissa aamiaisin
- 10 yön risteilyn Ms Marina -laivalla parvekehytissä

Lisäetuna kun varaat nyt, saat kaupan päälle internet-yhteyden laivalle sekä valintasi mukaan yhden seuraavista eduista:

- Jopa 6 ilmaista retkeä / hytti
- Laivarahaa 600 USD / hytti
- House Select -juomapaketti kahdelle

Varaa Kuuban risteilysi Mr Travelilta jo tänään!