Tilaa uutiskirje
Lähetämme uutisia sähköpostitse 1-2 kertaa/kk matkailualan uutuuksista, tarjouksista ja uutisista.
Jätä soittopyyntö
Etkö löydä sopivaa matkaa sivuiltamme?
Haluatko jutella matkaideasta?

Jätä soittopyyntö, niin soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian (ark. klo 8-17).
Facebook Sähköpostilista Soittopyyntö
Uutiskirje 8 / 2017
On jälleen Mr Travelin matkailu-uutisten ja uusien ideoiden aika. Tällä kertaa aiheina ovat mm. Thaimaa, golf ja jalkapallo. Eli jokaiselle jotakin sekä talveksi, että ensi kevättä ja kesää ajatellen.
Uusia kiertomatkoja Thaimaassa

Kestosuosikki Thaimaa tarjoaa valtavasti nähtävää. Perinteisten rantalomien lisäksi Thaimaa on myös erinomainen kiertomatkakohde.

Mr Travelin verkkosivuille onkin julkaistu kaksi uutuutta: "Tuk tuk -seikkailu pohjoisessa", jolla ajetaan kolmipyöräisellä mopolla pohjoisen Chiang Main kaupungin lähialueella sekä "Pohjoisen parhaat", joka tarjoaa kattavan leikkauksen Pohjoisen Thaimaan parhaimmista kohteista.

Ohjelmassa on tiedossa arkeologisia nähtävyyksiä, luonnonpuistoja, norsuihin tutustumista sekä paljon muuta mielenkiintoista Thaimaan kulttuuriin, arkeen ja historiaan liittyvää.

Thaimaan kiertomatkan ehdoton etu on myös verrattain edullinen hinta. Jo alle parin tonnin budjetilla pääsee osaksi ikimuistettavaa matkaa eksoottisessa kohteessa.
Dominikaaninen tasavalta - Uusi golfkohde

Dominikaaninen tasavalta on suomalaisillekin tuttu seuramatkakohde Karibialla, jonne on matkattu tilauslennoilla jo parinkymmenen vuoden ajan myös Suomesta.

Dominikaaninen sijaitsee Karibialla, Kuubasta itään jakaen Hispaniolan saaren Haitin kanssa. Maan on kuitenkin pärjännyt rajanaapuriaan paremmin niin taloudellisesti kuin matkailunkin osalta.

Dominikaanisen tasavallan tunnetuimpiin lomakohteisiin kuuluvat Punta Cana sekä Puerto Plata, jotka tarjoavat paitsi aurinkoa ja upeita hiekkarantoja, myös runsaasti pelattavaa golfareille yli kymmenellä eri kentällä.

Mr Travelin viimeisin golfuutuus suuntaakin Punta Canaan, jossa tarjoamme tasokkaita golfhotelleja asiakkaidemme iloksi. Pakettiemme reittilennot lähtevät lähes päivittäin Pariisin kautta, joten seuramatkoista poiketen aikataulut ovat todella joustavat: lähde koska haluat ja viivy matkallasi juuri niin pitkään kun haluat.

Golfin lisäksi Dominikaaninen tasavalta on tietysti myös upea rantakohde ja tarjolla on runsaasti erilaisia retkivaihtoehtoja joilla päästään tutustumaan saaren eri nähtävyyksiin. Voit myös yhdistää Punta Canan saaren muihin suosittuihin kohteisiin kuten Puerto Plataan ja La Romanaan tai hiljaisempaan Juan Dolioon.
Uusi jokivenemalli tarjolla

Mr Travelin jokiveneristeilyt ovat tänäkin kesänä olleet suosittu tuote. Jokivenelomalla ajat omatoimisesti Euroopan kanavia ja jokia pitkin omalla vuokraveneelläsi.

Jokiveneristeilystä haaveilevalle löytyy nyt uusi venevaihtoehto Penichette Evolution veneessä. Tämä kompakti malli tarjoaa runsaasti ulkotilaa niin keulassa kun perässäkin. Hytin katolla taas on isohko terassi pulpettiohjauksella, josta on mukavat näkymät maisemien yli.

Sisätilat ovat avarat ja valoisat joten reitin varren maisemia voi ihailla myös sisältä käsin. Yöksi sisätilat muuntautuu näppärästi viihtyisiksi makuuhuoneiksi.

Ohessa muutamia esimerkkejä jokiveneristeilyistä ensi keväälle ja loppukesälle Ranskassa Canal du Midillä:

- 2 hengen risteily Pénichette Evolution veneellä 1435,- / hlö
- 4 hengen perhepaketti (2 aikuista ja 2 alle 12-vuotiasta lasta) - Pénichette Evolution 3770,- / perhe

- 2 henkeä - Pénichette Classic 1160,- / hlö
- 4 hengen perhe (2 aikuista ja 2 alle 12-vuotiasta lasta) - Pénichette Classic 3275,- / perhe


Esimerkkihinnat alk. sis. meno-paluulennot Toulouseen, yhden yön hotellimajoituksen 4-tähden hotellissa ennen jokiveneilyä, meno-paluujunamatkat venesatamaan sekä 7 yön jokivenevuokran, sis. 2 polkupyörää, loppusiivouksen, kolarivakuutuksen sekä polttoaineet.
Euroopan jalkapallosarjat käyntiin

Huippujalkapallon lyhyt kesäloma on takanapäin. Euroopan pääsarjoista Valioliiga alkoi viime viikonloppuna ja niin La Ligan, Bundesliigan kuin Serie A:n avauspelit kaudella 2017-2018 pelataan tulevana viikonloppuna.

Valioliigan hallitseva mestari Chelsea taistelee ykkössijasta tänäkin vuonna, mutta Englannin pääsarja on yllätyksiä täynnä - kenties parin vuoden takainen Leicesterin tuhkimotarina toistuu uudelleen tällä kaudella?

Espanjan La Ligassa mestarisuosikkeja on kolme: suuret Real Madrid sekä FC Barcelona ja uudelle stadionilleen siirtyvä Atlético Madrid. Entä jatkuuko Bundesliigassa Bayern Münchenin valtakausi ja saavuttaako seura jo kuudennen peräkkäisen mestaruuden? Italian Serie A:ssa Juventuksen mestaruusputki on kestänyt jo kuusi kautta, löytyykö seuralle tänäkään vuonna haastajaa?

Urheilu, etenkin jalkapallo, on aina parasta katsoa paikan päällä. Koe siis stadionin tunnelma yhdessä kymmenientuhansien muiden katsojien kanssa ja anna fiiliksen viedä mukanasi!

Verkkosivuillamme löytyy nyt ensimmäiset futispaketit, luonnollisesti räätälöimme matkapaketit lähes kaikkiin otteluihin. Tänä vuonna tarjonnassa on entistäkin enemmän erilaisia VIP-paketteja, joihin sisältyy paitsi erinomaiset paikat stadionille, myös runsaasti oheispalveluita kuten juoma- ja ruokatarjoiluja. Kenties pääset myös tapaamaan vanhoja huippupelaajia VIP-loungessa?
Air Berlin vararikossa

Eilen uutisoitiin, että lentoyhtiö Air Berlin on hakeutumassa konkurssiin. Taustalla ovat pitkään jatkuneet jättimäiset tappiot, jotka ovat vieneet yhtiön vararikon partaalle. Air Berlin on kuitenkin ilmoittanut jatkavansa lentojaan toistaiseksi normaalisti Saksan valtion avustuksen turvin.

Air Berlinin lopullinen kohtalo on vielä epäselvä, mutta toiminnalle yritetään löytää jatkaja. Jos sellainen löytyy, tullaan yhtiön toimintaa todennäköisesti karsimaan merkittävästi ja esimerkiksi Helsingin lennot saattavat olla vaakalaudalla.

Mr Travelin asiakkaiden matkoihin Air Berlinin vaikeudet eivät näillä näkymin vaikuta mitenkään, sillä ilmoituksensa mukaan yhtiö lentää lähiaikojen lennot normaalisti. Seuraamme kuitenkin tilannetta aktiivisesti ja otamme yhteyttä asiakkaisiimme mikäli tilanne muuttuu.
Joulun tunnelmaan jokiristeilyllä

Keski-Euroopassa joulun lähestymisen huomaa parhaiten marraskuun lopussa, kun kymmenet joulutorit avautuvat kaupunkien keskustoissa. Etenkin Saksassa ja Itävallassa joulutorin voi löytää lähes jokaisesta kylästä ja kaupungista. Yksi erittäin mukava tapa nähdä useampi joulutori yhdellä matkalla, on lähteä jokiristeilylle.

Lüftner Cruisesilla on tarjolla useita tunnelmallisia risteilyjä sekä Reinillä että Tonavalla. Lähtöjä on paitsi adventtiaikaan, myös jouluna sekä vuodenvaihteessa. Kenties tänä vuonna viettäisitkin joulua jokiristeilyllä?

Esimerkkejä loppuvuoden risteilyistä:

5 yön joulutoriristeily Reinillä (2 yötä Kölnissä ja 3 yötä laivalla) 1535,-
7 yön jouluristeily Reinillä (1 yö Kölnissä ja 6 yötä laivalla) 2249,-
6 yön jouluristeily Tonavalla (6 yötä laivassa) 2065,-

Kaikki hinnat alk./hlö, kun kaksi matkustaa. Hinnat sisältävät suorat meno-paluulennot Helsingistä kohteeseen, lentokenttäkuljetukset, majoitukset maissa ennen risteilyä 4-5 tähden keskustahotelleissa, aamiaiset hotelleissa, Lüftner Cruisesin risteilyn täysihoidolla, sekä retkipaketit risteilyille.

Kesän jokiristeilykausi jatkuu aina marraskuun alkuun saakka, joten vielä ehdit ihastelemaan syksyn väriloistoa vaikkapa Ranskan ja Burgundin maisemiin. Myös vuoden 2018 jokiristeilyt ovat jo myynnissä.
Varaa ensi vuoden lomamatkat jo nyt!

Tämä kesä on osoittanut sen, että matkavarauksia ei kannata jättää viime tinkaan. Sateiset säät kotimaassa saivat kansan sankoin joukoin liikkeelle varmistamaan edes yhden lomaviikon auringossa ennen syksyä. Hinnat nousivat sen vuoksi normaalitasosta ja monille jouduttiin myymään ei-oota.

Ensi kesän säät ovat vielä mysteeri, mutta kokemuksesta viisastuneena ei kannata jättää lomia sattuman varaan.

Mr Travelilta voit varata lähes kaikki ensi kesän matkat jo nyt. Suurta osaa paketeistamme ei tarvitse maksaa kuin vasta ensi vuoden puolella, joten toimimalla ajoissa varmistat tulevan kesän lomasi vain pienellä ennakkomaksulla samalla kun hyödyt mm. edullisemmista lentohinnoista.

Jos ensi kesän loma-ajat eivät vielä ole varmistuneet, niin ei hätää. Matkavarausta voi muuttaa kunnes lentoliput on kirjoitettu. Ilmoita vain virkailijallemme, että vahvistat tarkat päivät myöhemmin niin hän järjestää varaukset sen mukaan.
Matkavakuutuskumppani vaihtumassa

Eurooppalainen-matkavakuutus on ilmoittanut lopettavansa välitysmyynnin matkatoimistojen kautta 31.10.2017, jonka jälkeen heidän matkavakuutuksia voi ostaa ainoastaan suoraan Eurooppalaiselta.

Eurooppalainen on ollut suosituin matkatoimistojen tarjoama matkavakuutus, mutta muutoksen myötä monen matkatoimiston vakuutuskumppani tulee vaihtumaan tai vakuutusmyynti lopetetaan kokonaan ellei korvaavaa tuotetta löydy. Aika näyttää miten tilanne alalla kehittyy.

Myös Mr Travel joutuu tämän myötä vaihtamaan matkavakuutuskumppaniaan. Asiasta lisää tulevissa uutiskirjeissä.